Már 2016 dolgozik a Sono Motors a forradalmi, napelem-borítású villanyautóján, amelynek 2019-ben mutatták be az első, szériaközeli változatát, de csak most készültek el a végleges Sion-nal. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb tulajdonság az ár: nettó 25 126 eurót számoltak ki a 163 lóerős hajtómotorral szerelt autónak.

Ezért a pénzért 4,5 méter hosszú személyautót adnak, amelynek karosszéria 330 napelem-panelt „rejt”, amelyek a német időjárás alapján heti 112 km-nyi energiát termelnek majd, Dél-Európában akár heti 245 km-t is el tud érni a rendszer. Az 54 kWh kapacitású akkumulátor egy feltöltéssel 305 km-es hatótávolságot nyújt, a fedélzeti töltő 11 kW-os, és 75 kW-os villámtöltés fogadására képes a rendszer. A Sono Motors a finn Valmet-tel szerződött le a Sion gyártására, 2023-tól kezdve 7 év alatt 257 000 példányra érvényes a szerződés, de ezt módosíthatják majd az igényeknek megfelelően.

A sorozatgyártású villanyautóval egyszerre jelentette be a Sono Motors a haszonjárművek – buszok, teherautók, vagy kellően dobozforma karosszériával rendelkező személyautók – számára kifejlesztett napelem-modulokat, amelyek segítségével azok saját maguknak termelhetnek energiát. Egy átlagos autóbusz-tetőre 8 négyzetméternyi napelemet lehet felszerelni, de a felépítmények oldalfalát is be lehet borítani a rendszerrel. A név egyébként Solar Bus Kit, mert alapvetően a buszok tetejére szerelt megoldásban gondolkodnak; még az idei év folyamán újabb részleteket osztanak meg erről a megoldásról.