1937. május 28-án alapította meg a Deutsche Arbeitsfront nevű állami szervezet a Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH nevű céget, és ekkor kezdődött a wolfsburgi gyár építése, amely 1939-ben megkezdte a KdF-Wagen gyártását, de alig pár példányt készítettek, és hadi termelésre álltak át. 1945 áprilisában került a britek kezére a gyár, Ivan Hirst törzsőrmester és segítője, Heinrich Nordhoff döntött úgy, hogy nem szerelik le a gépeket, hanem újraindítják az autógyártását. Hivatalosan 1945. december 27-én kezdődött meg a Volkswagenek sorozatgyártása.

Augusztus 24-én a 12-es számú szerelőcsarnokban tartották a jubileumi, 150 milliomodik Volkswagen elkészültének rövid ünnepségét, a kék színű Golf GTE köré a vezetők mellett a külföldről származó gyakornokok sorakoztak fel egy fotó kedvéért. Wolfsburg mellett világszerte 14 országban, 50 üzemben készültek Volkswagen márkájú járművek, amelyek között a Golf van az élen több mint 34 millió példánnyal, a gyárak között Wolfsburg vezet 44 millió legyártott autóval.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!