Bemutatkozott a Subaru Levorg kompakt kombi új generációja, amely élesebb vonalvezetésével a márka jövőbeli formavilágát is megmutatja nekünk. A karosszéria hossza 4755 mm, szélessége 1780 mm, magassága 1500 mm, a tengelytávolság 2670 mm, a csomagtér alaphelyzetben 561 literes – ebből 69 liter a padló alatti fiók. Az új Subaru Global Platformra épül az autó, a merevebb felépítmény, az új felfüggesztés az ígéretek szerint a korábbinál kényelmesebb haladást tesz lehetővé.

Digitális lett a belső tér azzal, hogy a kormány mögött egy 12,3 colos képátlójú monitor tájékoztat, a középkonzolt egy 11,6 colos képátlójú, élére állított érintőképernyő váltja ki, de azért szorítottak helyet a szellőzésvezérlés fizikai kapcsolóinak is. Egyedüli erőforrásként egy 177 LE/300 Nm teljesítményű 1,8 literes turbós boxert kínálnak fokozatmentes automatikus váltóval párosítva.

Rögtön a debütálásnál választható lesz az STI Sport kivitel, de ez csak optikai tuningot jelent az alapmodellhez képest, az igazán nagy teljesítményű modellre még várni kell – nagyjából egy évet. A tervek szerint először az eBoxer lágyhibrid hajtást teszik elérhetővé, csak azt követően jön majd a 300+ lóerős Subaru Levorg STI.