Lezárult a Mitsubishi Minicab MiEV elektromos teherautó tesztelése, mostantól kezdve Japánban bárki megvásárolhatja a teherautót. Műszakilag rokonságban áll az i MiEV elektromos miniautóval, ami Európában is megvásárolható.

A kis méretű teherautót hajtó elektormotor tartós teljesítménye 41 lóerő, ezzel 100 km/órás végsebességet képes elérni. Mivel elsősorban városon belüli használatra ajánlják, ez bőven elegendő. A 14 700 eurónak megfelelő jenbe kerülő alapváltozatban 10 kWh-s akkumulátor található, ezzel egy feltöltéssel 100 km a hatótávolság. A csúcsváltozat ára 17 750 eurónak megfelelő mennyiségű jen, ezért a több extrán kívül 16 kWh-s akkumulátor is jár, amivel már 150 km a hatótávolság.

Kissé spártai a belső, de a kormány mögött az i MiEV műszeregységét látjuk Kissé spártai a belső, de a kormány mögött az i MiEV műszeregységét látjuk

A mindössze 3,4 méter hosszú karosszériában csak az elöl utazók helye biztos, a hátsó pad kiszerelhető. A teherbírásról annyit árult el a Mitsubishi, hogy 4 személy + 200 kg rakománnyal birkózik meg a Minicab MiEV.

100 vagy 150 km a Mitsubishi Minicab MiEV hatótávolsága felszereltségtől - és akkumulátortól - függően 100 vagy 150 km a Mitsubishi Minicab MiEV hatótávolsága felszereltségtől – és akkumulátortól – függően