Az Envex 2013 nevű szakkiállításon mutatta be a Ssangyong a Korando C EV-R elnevezésű tanulmányát még június közepén, de csak most adták közre az első hivatalos sajtófotókat-információkat az autóról.

Egy 136 lóerő teljesítményű elektromotor hajt, az energiát egy 16 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátor tárolja, egy feltöltéssel legfeljebb 150 km-es távolságra képes eljutni a szabadidő-autó. De ez nem minden, van egy 50 lóerő teljesítményű benzinmotorral hajtott generátor is a fedélzeten, amelynek a segítségével már 500 km tehető meg egy elektromos- és benzines tankolással.

Utóbbi adja a jármű nevét is, Electric Vehicle – Range extender. Egyelőre nem tervezik a típus sorozatgyártását, de tesztelni fogják a hajtásláncot. Az indiai kormány NEMMP 2020 elnevezésű programjában támogatni fogja az elektromos járművek terjedését, és a Ssangyongot birtokló Mahindra felkészülten szeretné várni azt a pillanatot, amikor a kormányzati támogatások miatt üzletileg is kifizetődő lesz egy alternatív hajtású autó piacra dobása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!