Talán a világ legértékesebb Ferrari F40-ese lehet az a példány, amelynek első tulajdonosa Nigel Mansell volt. Az ok: az akkor a Scuderia Ferrarival versenyző pilótának nem kellett fizetnie az autóért, hanem maga Enzo Ferrari ajándékozta neki azt. De a folytatás se hétköznapi.

Mivel Nigel Mansellnek igazából nem volt szüksége az autóra, azt saját autókereskedésében meghirdette eladásra. Egy David McKee nevű úriember június 30-án megállapodott Mansell-lel arról,hogy 680 000 fontot fizet az autóért – a listaár 150 000 font volt. Tízezer fontos foglalót adott, meg egy ígéretet, hogy a Nigel Mansell Sports Car kereskedés július 17-i ünnepélyes megnyitójáig várnak az átadással.

Ez idő alatt azonban Mansell megtudta, hogy McKee nem saját célra, hanem továbbértékesítés miatt veszi az autót, ezért az F1 pilóta ragaszkodott ahhoz, hogy további 70 000 font foglalót adjon neki a vásárló – ennyi pénze azonban nem volt McKee-nek. Végül a perrel való fenyegetés miatt Mansell július 19-én átadta az autót a vásárlónak, aki azonnal eladta azt egy bizonyos John Collinsnak 700 000 fontért, és kifizette a vételárat. David McKee tehát 20 000 fontot keresett az üzleten, a legszebb, hogy az ő vásárlója, John Collins is eladásra hirdette meg az autót, állítólag egymillió fontot fizetett érte az ismeretlen vásárló, de erre nincs bizonyíték – de sokat cikkeztek róla akkoriban a brit újságok.

Az autó 2005-ben Dominique Verbaere tulajdonába, aki egy ideig használta az autót, majd saját autókereskedésében állította azt ki. Jelenleg 35 950 kilométeres futásteljesítménnyel rendelkezik az 1989-es Ferrari F40-es, amelynek vezérműszíját és üzemanyagtankját nemrég cserélték ki. Az autó egyébként krém színű bőrrel bevont kagylóülésekkel rendelkezik, míg a többinél piros színű bőrt használtak. A holland Milano kereskedésben új tulajdonosát váró autó vételárát csak komoly érdeklődőnek árulják el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!