Nem sok információt közöl a német Brabus tuningcég az általa most eladásra kínált Mercedes W124-esről, még azt se árulják el a hirdetésben, hogy milyen évjáratú autóról van szó. Persze ez nem is fontos, hiszen az autó teljes átépítésen esett át jó két évtizeddel ezelőtt.

Minden bizonnyal egy E 500 (modellfrissítés utáni) darab volt az alap, amelyből aztán Brabus 6.5 lett. Utóbbi szám a lökettérfogatra utal, a gyárilag 5,0 literes blokk ennyit engedett meg. A teljesítmény 326-ról 450 lóerőre emelkedett, ami 5,2 másodperces 100-as sprintet és 285 km/órás végsebességet tett elérhetővé.

Az új tulajdonosnak egyébként nem kell majd félnie a műszaki hibáktól, hiszen az autó mindössze 252 km-es futásteljesítménnyel rendelkezik, azaz egyáltalán nem használták az elmúlt két évtizedben. A motortuningon kívül teljesen bebőrözték az utasteret, és még a csomagtérbe is jutott némi hasított-bőr szőnyeg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!