A texasi Motoreum nevű autókereskedés vásárolta meg nemrég azt az egyedülálló BMW M1-est, amely mindössze 2200 mérföldet, vagyis 3540 km-t futott forgalomba helyezése óta. Ennek megfelelően az 1980-ban gyártott példány kezdettől fogva garázsok mélyén szunnyadt, és várhatóan ez nem változik majd a jövőben sem.

Azt egyelőre nem árulta el a kereskedés, mekkora összeget kérnek az autóért, de valószínűleg nem adják majd olcsón a gépet az egyedülálló állapota miatt. Egyelőre még az ottani szakemberek is csak csodálkoznak a 32 éves új autón, és még nem döntötték el, mi az az összeg, amelyet nem szégyellnek ráírni az árcédulára. Használat helyett valószínűleg újra egy gyűjtemény féltve őrzött darabja lesz majd az autó.

Az 1978-1981 közötti időszakban a BMW 456 darab M1-es készített, mindegyikben ugyanaz a 277 lóerő teljesítményű, 3,5 literes soros hathengeres szívómotor dolgozott. Az ötfokozatú, kézi kapcsolású váltóval szerelt szuperautó végsebessége 260 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!