A Ssangyong tanulmányainak hála a nagyközönség szeme előtt követhetjük végig azt a folyamatot, ahogy az első vázlatokból kialakul a végleges termék. Például a 2015-ös Frankfurti Autószalonon leplezték le az XAV (eXciting Authentic suV) elnevezésű tanulmányt, amelynek a sorozatgyártáshoz egy hatalmas lépéssel közelebb álló változata a Genfben bemutatkozó XAVL tanulmány.

Ebben az esetben a betűszó az eXciting Authentic Vehicle Long kifejezést rejti, ami magyarul „izgalmas, eredeti jármű hosszú”-nak fordítható. Amennyire az a gyári vázlatrajzok alapján megállapítható, nem annyira dobozforma már a karosszéria megjelenése és a részletek is sokkal finomabbak, beleértve a teljesen LED-es világítást.

Az autónál egyébként a terepjárós tulajdonságokat egyterűekkel összemérhető variálhatósággal rendelkező hétszemélyes utastérrel ötvözték, a műszerfalat ábrázoló rajz alapján a prémium-minőségérzetről se feledkeztek meg. Arról egyelőre nincs szó, mikor kerülhet gyártásba az XAVL által tanulmányozott Ssangyong szabadidő-autó, de azt már elárulták, hogy tiszta üzemű benzin- és dízelmotorokkal valamint rengeteg aktív biztonsági segéddel fogják majd kínálni a típust.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!