Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Mitsubishi Motors Vezérképviselet nyáron kötött együttműködésének első eredménye már meg is született, egy új Mitsubishi i-MiEV került az áramszolgáltató gépjárműparkjába.

Az ELMŰ 2010-ben indította el Elektromos Mobilitás programját, amely az energia hatékony felhasználásával történő, környezetbarát közúti közlekedési mód elterjesztését célozta meg. Az elektromos autózás hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez éppúgy, mint a városi levegőtisztaság-védelemhez.

Az ELMŰ vezető áramszolgáltatóként már az elmúlt évben megtette az elektromos autók töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése érdekében az első lépéseket. 2010 szeptemberében Váci úti székháza előtt felállította az első budapesti nyilvános elektromos autótöltő-állomást. 2011 végéig az ELMŰ további 5 közterületi töltőberendezés telepítését tervezi Budapest nagy forgalmú útjain. Ezeken a nyilvános töltőállomásokon a társaság 2012 végéig térítésmentesen biztosítja az energiát az elektromos autók feltöltéséhez. Emellett, a már egy éve napi használatban lévő két elektromos autója mellé az ELMŰ még az idén továbbiak beszerzése mellett döntött. Ennek a jövőbe mutató gépjármű beszerzési programnak a része a Mitsubishi i-MiEV mai átvétele is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!