Roeland de Waard, a Ford európai marketingigazgatójának elmondása szerint a forró ferdehátúra vágyó vásárlóknak túlnyomórészt meg kell elégedniük majd az ST modellekkel, hiszen az RS-ből a jövőben csak egy-egy lesz a kínálatban.

Azért hozták meg ezt a döntést, mert az RS csapat eléggé el van foglalva azzal, hogy a következő Mustang európai igényekhez igazított változatát elkészítsék. Egy kicsit többről van szó, mint egyszerűen a felfüggesztés keményítéséről, hiszen az európaiak teszik bele az új fejlesztésű, 2,3 literes EcoBoost turbómotort a póniautóba, amelyet aztán világszerte forgalmazni fognak. E mellett nem sok idejük marad a mérnököknek-tesztpilótáknak, ezért döntöttek úgy, hogy egyszerre csak egy RS modell lesz majd a kínálatban. A sorban következő majd megint a Focus RS lesz, amely szintén a 2,3 literes turbómotort kapja majd – ennek érkezésére 2015-ig kell várnia a rajongóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!