Kis darabszámban készülő, feltűnő megjelenésű autókat kínál majd a Mitsubishi forgalmazója Nagy-Britanniában az SVP, azaz Special Vehicle Project programon belül, arról, hogy mire számíthatunk majd a jövőben az L200-as pickupból készített Barbarian elnevezésű autó tanúskodik.

Nem a Fiat Fullback Cross kerékjárat szélesítéseit kapja a Mitsubishi L200-as, egyfelől szélesebbek a műanyag-rátétek, másfelől látszanak a csavarok is. Az egyébként nem elérhető Electric Blue vagy Cosmoc Black színű lehet a karosszéria, a 17 colos felnikre BF Goodrich terepgumikat szerelnek, és gázteleszkópokat is kapott a platóajtó, hogy finoman nyíljon. Mindössze 250 darabot készítenek ebből a különleges pickupból, amely a csúcs-felszereltséggel és a 180 lóerős dízellel jön, az ügyfél a színen kívül azt választhatja ki, 6-os kézi vagy 5 fokozatú automatikus váltót kér.

A Mitsubishi a Barbarian SVP mellett még a Top Gear újság megrendelésére, Ralph Hosier által épített különleges L200-as pickupot is elvitte a Commercial Vehicle Show kiállításra, amelyet az újságnál tartós teszten lévő példány alapján készítettek el. Kicserélték a felfüggesztést megerősített darabra, külső bukókeretet kapott, és a platón utazó pótkerekek közé még egy terepmotor is befért.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!