2015-ben rekord mennyiségű, 17,5 millió új autót értékesítettek az Egyesült Államokban, és az előrejelzések szerint az idén még ezt is túlszárnyalják, ennek ellenére a statisztikai adatok alapján egyre öregebbek az úton lévő autók. A válság idején, 2009-ben lépte át a 11 évet az átlagéletkor, idén pedig már 11,6 évnél járnak.
usa2
Noha egyre több autóban van modern kényelmi, kommunikációs és biztonsági berendezés, a legtöbb vásárló úgy van vele, hogy ezek nélkül is tud élni, és tovább tartja meg autóját. Ebben a döntésben az is szerepet játszik, hogy a tapasztalatok szerint az autók minősége is folyamatosan javul, azaz nem tapasztalnak annyi problémát az életkor és futásteljesítmény növekedésével a tulajdonosok, mint korábban. Az elemzők szerint egyelőre az életkor növekedése csak jó hatással van az autóiparra, hiszen a nagyobb életkor miatt a karbantartóipar forgalma megnövekedett, így a rekord számú újautó-eladás mellett a szervizen is keresnek a márkaképviseletek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!