A Peugeot márka egyik imázsépítő autója a vásárlók körében is népszerű 3008-as, amelyet első dízel-elektromos hibrid autójához is felhasznált. Ettől azonban még tény, hogy az épp alapoktól megújuló kínálatban az egyik legöregebb autó, amely nem kerülheti el a sorsát, az alapos modellfrissítést.

Néhány egyszerű változtatással teljesen új karaktert kap az autó. Elöl már nem a négyzetrácsos, óriás méretű hűtőrácsot látjuk, hanem az 508-ason megismert, krómmal bőven megtöltött széles és lapos darabot. A fényszórók alatt is disztingváltabb lett a megjelenés. De hozzányúlnak a C oszlophoz is, a korábban lendületesen felfelé kunkorodó övvonaltól búcsúzik az autó, cserébe vastag krómkeretet kapnak az oldalablakok. Az eredmény: noha lényegében változatlan az autó, az már nem szabadidő-autónak, hanem egy sokkal elegánsabb öszvérnek látszik. Nem valószínű, hogy már Párizsban megismerjük a felfrissített 3008-ast, sokkal inkább a Genfi Autószalonon leplezik majd le, a testvér 5008-as megújult változatával együtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!