A Q by Aston Martin Advanced részleg feladata az egyedi megrendelések teljesítése, Goodwoodban mutatkozott be a legújabb alkotás, amely a manufaktúra valaha volt legextrémebb roadstere, a Vantage GT12 Roadster.

Mindössze 9 hónap alatt építették meg és helyezték forgalomba az autót, amelynél a Vantage GT12 Coupé technikáját ötvözték a roadster karosszériájával, és erre még rádobtak egy lapáttal az egyedi spoilerezéssel. A 6,0 literes V12-es szívómotoron módosított geometriájú magnéziumból készített szívósorokat használnak, így annak 600 lóerő a teljesítménye, a kipufogórendszer titánium.

Az új karosszériaelemeket karbonból készítették el, a felfüggesztést egyedileg ehhez az autóhoz hangolták (más a tömegeloszlás a kupéhoz képest), és természetesen egyedi kialakítású a belső tér. Mérföldkőnek mondja a gyár az Aston Martin Vantage GT12 Roadstert, mert ez volt az első eset, hogy a Q részleg egész autót készített, azt remélik, ennek láttán több hasonló megrendelést kapnak majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!