Az egyterűs arányokkal megáldott Citroën C3 Aircross esetén mindent bevetettek a formatervezők azért, hogy a végeredmény szabadidő-autós legyen. Vastag, fényezetlen fekete műanyag peremet kaptak a kerékjáratok, rövid, és a vezetőülésből jól látható a motorháztető, és fekete tetőoszlopokkal választják el a tetőt a karosszéria alsó részétől, még abban az esetben is, ha a kedves ügyfél nem fizet be a kétszínű fényezésre. Hiányoznak az Airbump betétek, de a lökhárítóba lecsúszott fényszóróknak köszönhetően így is gyorsan Citroënként azonosítható az autó.

Új elem a C oszlopon lévő ablak fóliázása, amely többféle, a tetősínhez passzoló színben is elérhető lesz. A C3 Aircross rendkívül gazdag személyre szabási kínálatával is kitűnik: összesen kilencvenféle külső kombináció (köztük a kéttónusú változatokhoz kínált négyféle tetőszín, valamint 4 színcsomag) és öt jól megkülönböztethető belső hangulat közül lehet választani.

Alapvetően városi szabadidő-autóról van szó, így összkerékhajtás nincs, legfeljebb az állítható beavatkozású Grip Control nevű menetstabilizálóra (lejtmeneti fékvezérléssel bővült a tudása) számíthat a sofőr mostoha útviszonyok között, cserébe a 4,15 méteres hosszúsággal a parkolás könnyen megy majd akár szűk parkolóházakban is. Többféle segéd is elérhető, de fel-a-fejjel kijelzőt is lehet kérni, és azt is fontosnak tartották megemlíteni, hogy négyféle áramvételezési lehetőség is lehet az utastérben, beleértve a vezetéknélküli töltést is.

Lesz majd két részre osztott, külön állítható hátsó ülés, amelynek köszönhetően a csomagtér mérete 410-520 liter között változtatható mind az öt ülőhely megtartásával, az anyósülés támlájának ledöntését követően 2,4 méter hosszú rakodótér jön létre. Magyarországon előreláthatólag 2017 októberéig kell várni az első Citroën C3 Aircross példányok érkezésére, a motorkínálat megegyezik majd a testvérmodell Opel Crossland X-ével, tehát az 1,2-es benzines szívó- és turbós formában (82, 110 és 130 LE), illetve az 1,6-os turbódízel (100 és 120 LE) lesz majd választható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!