Kicsit úgy tesz a BMW, mintha még soha nem láttunk volna háromajtós Minit, pedig ötven éven keresztül csak ilyen létezett, és a Paceman se igazi újdonság a tanulmány, a hivatalos kémfotók, illetve a múlt héten tévedésből, de hivatalosan közreadott első fényképek után.

A karosszéria eleje közös a Countrymannel, egyébként alacsonyabban van  tető, és a hossz is rövidebb 24 mm-rel. Hátulnézetből a vízszintesre fordított lámpák miatt megkülönböztethető a többi Minitől a Paceman. Az utastér szigorúan négyüléses, ebből nem lesz később se ötszemélyes változat, a csomagtér 330 literes alaphelyzetben, bővítés után 1170 literes.

Arra megesküszik a Mini, hogy áthangolták a felfüggesztést a Countrymanhez képest, hogy a Paceman még jobban vezethető legyen. Erre szükség is van, mivel a motorkínálatban nincs újdonság, az 1,6 literes benzines 122 szívó- és 184 turbó lóerővel kérhető, az 1,6-os dízel 112 lóerős, a 2,0 literes 143 lóerős. John Cooper Works csak később lesz, egyelőre a Countryman JCW-re koncentrálnak. Márciusban indul az új Mini Paceman forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!