Nem is olyan rég szerepelt a hírekben az a hivatást tévesztett titkosügynök-évfolyam, amely internetes videóban, Mercedes G-osztály felvonulás lefilmezésével kürtölte világgá sikeres vizsgáját. Ez inspirálta a G-500 bunker megépítésére Valerij Lizunovot, aki azt akarta megmutatni, hogy igenis lehet feltűnésmentes a Mercedes terepjárója.

Persze a láthatatlansághoz az is kell, hogy jó mély gödörbe ássák el az autót, majd befedjék azt és füvesítsék a területet – mindezt Kalugától mintegy 80 kilométerre, Nikola-Lenivets közelében az erdőben követték el.

Az egyetlen nyílás a tetőablaknál található, ahol bárki szabadon bemászhat az autó utasterébe, ott rádiót hallgathat, vagy akár be is indíthatja a motort – gondoskodtak a kipufogógáz-elvezetésről, és arról is, hogy ne lehessen sebességbe tenni a váltót. A kocsit a moszkvai Panauto márkakereskedés adta kölcsön a 2016-os Archstoyanie művészeti fesztivál két hetes időtartamára, miután véget ér a tárlat, kinyitják a gödröt és az autó saját kerekén megy majd vissza a szalonba.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!