Tavaly mutatkozott be a kaliforniai Rezvani cég Beast nevű autója, amely egy karosszériával ellátott Ariel Atom, a Los Angelesi Autószalonon debütált a Beast Alpha nem egyszerűen ennek kupéváltozata, hanem egy Lotus Elise térvázra épülő egyedi konstrukció. A legkülönlegesebb rész a kétszeres forgópont körül nyíló ajtó, amely hasonlít arra a megoldásra, amelyet a Renault anno az Avantime típusnál alkalmazott.
rezvani2
Az ülések mögött itt is a Honda 2,4 literes négyhengeres motorja dolgozik, mint a Beast esetén, azonban itt már nem turbó, hanem egy kompresszor a feltöltő, ami 500 lóerőre növeli a teljesítményt – persze a forgattyús mechanizmust is kicserélik, és a dugattyúk is kovácsolt darabok. Gombnyomásra változik az autó karakterisztikája, azaz teljesítménye, egyébként két légzsák és légkondicionáló jelenti az érdemi felszereléseket.
rezvani3
A saját tömeg mindössze 884 kg, így nem csoda, hogy a 96 km/h-s sebességet 3,2 másodperc alatt eléri a Rezvani Beast Alpha, a végsebessége pedig 281 km/h. Ennek a fantasztikus tempónak megkérik az árát, 200 000 dolláros áron lehet megvásárolni a kupét.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!