Hirtelen az Észak-Karolinában lévő Gerry Wood Dodge márkakereskedés lett a világ legnagyobb Viper-kereskedése azzal a lépéssel, hogy a termelésból hátralévő 140 autóból 135-öt felvásárolt, és csak rajta keresztül juthatnak hozzá a reménybeli vásárlók. A FiatChryslerAutomobiles tervei szerint a fennmaradó példányok legyártása után bezárja a Conner Avenue Assembly Plant nevű üzemet, ezzel pontot téve a sportkocsi 25 éves pályafutására.
viper2
Brad Wood, a márkakereskedés egyik tulajdonosa szerint nem nyerészkedni akarnak, azaz nem lesz a listaáron felül extra felár, egyszerűen arról van szó, hogy nem akarta, hogy netán idő előtt véget érjen a sportkocsi pályafutása azzal, hogy megrendelések híján hamarabb bezárják az üzemet, és nem készülnek el az utolsó példányok. A reménybeli vásárlóknak arra kell felkészülnie, hogy előre összeállított autókat vásárolhatnak majd meg – az utolsó évben a Dodge teljesen egyedivé tette a Vipert, annak több mint 8000-féle megjelenése lehet, ebből szemlézett a márkakereskedésben felállított dedikált csapat.
viper3
Még néhány különleges változatot is összeállítottak, ACR Solid Edition (18 darab ACR Extreme Aero spoilerezéssel, karbon-csomaggal és egyedi színnel), A/E Solid Edition (14 darab Advanced Aero spoilerezéssel és luxusfelszerelésekkel ellátott, egyedi színű kupé) és Black Stripe (az utolsó hat autó fekete/arany színben). Ezen kívül egy Viper VIP élménycsomagot is kínálnak, amelyben az ügyfél szállításán kívül egy versenypályás vezetés is található többek között.

viper4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!