Levetette a pelenkájának utolsó darabjait is, és hivatalos lett a Mercedes CLS Shooting Brake. Nem árt azonban fenntartásokkal kezelni a nevet, mert nem vadászatra, és véres tetemek hurcolására ajánlják az autót, sokkal inkább azoknak, akiknek gondjaik vannak a CLS csomagtartójával.

Azoknak készül az autó, akiknek például gyermekülésekkel kell megküzdeniük nap mint nap, és a normál E-osztályos kombit uncsinak találják. Nem lehetnek túlságosan sokan, de minden bizonnyal alaposan felmérték a várható keresletet a gyáriak. Nekik készül a négyajtós kupénál 16 mm-rel hosszabb és valamiért 3 mm-rel alacsonyabb karosszériával rendelkező ötajtós kupé.

Vagy azoknak, akik egy szép kombira vágynak, hiszen a többi nagy csomagtartós Mercedes személyautóhoz hasonlóan rengeteget lehet pakolni bele. Alaphelyzetben 590 literes a csomagtér, amelyet a hátsó üléstámlák ledöntésével 1550 literesre lehet bővíteni. Utóbbi, mármint a hátsó ülés háromszemélyes, és a raktér felől is el lehet végezni a padlóba döntését. A biztonság kedvéért a Shooting Brake esetén szériafelszerelés a hátsó tengely szintszabályzós légrugózása.

Kezdetben négy erőforrással lesz választható a CLS kombi, a 2,1 literes biturbó dízel (204 LE) az alap, van még 3,0 literes V6-os CDI (265 LE), 3,5 literes V6-os benzines (306 LE) és egy 4,7 literes, V8-as biturbó (408 LE), mindhez hétfokozatú, dupla kuplungos váltót párosítanak. Jövőre indul az 537 lóerős CLS 63 AMG forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!