A Pininfarina készítette el 2011-ben a Ferrari első kombiját, az FF névre hallgató összkerékhajtású kombihoz hasonló soha nem készült még a maranellói gyárban, és persze voltak a szupergazdagok között olyanok, akiknek ez még nem volt elég radikális.

Példának okáért a torinói Giugiaro műhely az FF alapján meg is építette a Ferrari szabadidő-autó prototípusát, a végleges autó vonalvezetését vitték tovább. Nagyjából ugyanazokat a vonalakat látjuk a magasabb építésű karosszérián, mint a személyautón, csak nagyobbak a légbeömlők, hegyesebbek a sarkok, és a hátsó lámpák is extra méretűek lettek. Azonban az alkotás nem nyerte meg a Ferrari tetszését, ezért abból nem lett semmi. Ez a prototípus nem maradt meg a Giugiaro műhely tulajdonában, ma már egy gazdag gyűjtő garázsában parkol. Egy apró változás azért történt: a Ferrari összes márkajelzését eltávolították az autóról, mielőtt azt átadták volna új tulajdonosának. Még több képet találnak a Giugiao Ferrari szabadidő-autójáról a Corriere della Serra weboldalán.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!