Vajon pár évtized múlva a Mercedes CLA Shooting Brake is levitézlett zöldséges kombiként végzi majd? Könnyen lehet, hiszen nagyon is jól használható kombit faragtak a négyajtós kupéból a tervezők. A raktér mérete alaphelyzetben 495 literes, a hátsó üléstámla meredekebb szögbe állításával már 595 liter a csomagtér, és akkor még le lehet dönteni a hátsó ülést, ilyenkor 1354 literrel gazdálkodhat a sofőr.

Nem áldozták fel a funkciót a forma miatt, pedig utóbbi is szépre sikeredett. Ráadásul immár könnyebben meg lehet közelíteni a második sort, nem kell főhajtással tisztelegni az ismeretlen formatervező előtt, aki olyan laposan kanyarította a kupénál az oldalablak vonalát, ráadásul a hátsó ülésen helyet foglalva 4 centivel több fejtér várja a kedves utast.

A piaci bevezetéskor nem lesz elérhető az 1,5 literes dízel, egyébként a CLA kupéból ismert összes erőforrással és hajtással elérhető a Mercedes ezidáig egyetlen kompakt kombija. Ez 136 vagy 177 lóerős, 2,1 literes dízelt, illetve 122 vagy 156 lóerős 1,6-os, 211 vagy 360 lóerős 2,0 literes benzines turbómotort jelent. A legtakarékosabb a CLA 200 CDI Shooting Brake 3,9 l/100 km-es átlagfogyasztással, a legfürgébb meg a CLA 45 AMG Shooting Brake, ami 4,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. Ez utóbbi az igazán különleges változat, hiszen ellenfélként a Focus ST kombi vehető figyelembe, de az „csak” 250 lóerőt tud.

A legmeglepőbb a kecskeméti gyár legújabb modelljével kapcsolatban, hogy annak piaci bevezetését nem az újabban hagyományosnak mondható Edition 1 modellel, hanem az OrangeArt változattal ünneplik. Ennél az AMG Line és a Night csomag elemeit ötvözik egyedi, narancsszínű betétekkel rendelkező üléskárpittal, a 18 colos feketére fényezett AMG felni peremén narancs csíkot látunk, és a bi-xenon fényszórókban is felfedezhető a különleges szín. A Mercedes CLA Shooting Brake forgalmazása 2015 januárban indul, az első példányok márciusban kerülnek a megrendelőkhöz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!