Pekingben a Tongzhou Wanda Plaza bevásárlóközpontban állított ki két darab Tesla Model S autót a forgalmazó, amelyet bárki kívül-belül megnézhetett. Természetesen rengeteg gyermek élt a lehetőséggel, hogy egy autó volánja mögé ülhet. Egyiküknek, egy 5 éve fiúnak sikerült beindítania az egyik autót, amely aztán közel 10 métert ment előre, eközben fellökött egy gyermekkocsit, amiben egy csecsemő pihent. Utóbbi a földre esett, de szerencsére nem esett baja, ahogy az anyja se szenvedett sérüléseket. A rendőrség megindította a nyomozást, hogy kit terhel a felelősség a baleset miatt.

A szemtanúkat hallgatják ki a rendőrök A szemtanúkat hallgatják ki a rendőrök

A forgalmazó be akarta mutatni a különleges műszerfalat az érdeklődőknek, ezért az autók ráadott gyújtással álltak a standon. A beindítás ellen mindössze azzal védekeztek, hogy a fékpedál alá egy fatuskót tettek. A fokozatba rakáshoz muszáj a féket nyomni, ezt volt hivatott megakadályozni – utólag kijelenthetjük, hogy kevés sikerrel – a fadarab.

Csúcstechnika: a fékpedál alatti fatuskó hivatott megakadályozni a balesetet. Sikertelenül... Csúcstechnika: a fékpedál alatti fatuskó hivatott megakadályozni a balesetet. Sikertelenül…

Egy újság riportere fél órával az eset után ért a helyszínre, ekkor a balesetet okozó fehér autót piros kordonnal kerítette el a rendőrség és bezárták azt, de a piros autóban még mindig engedték, hogy a gyermekek játszanak az utastérben. A Tesla forgalmazója nem kívánta kommentálni az esetet – talán egy ilyen csúcstechnikás autónál a fatuskónál korszerűbb módszerekkel is meg lehetne akadályozni az autó beindítását, csak akad valahol egy programozó, aki az elektronikus menetpedált képes üzemen kívül helyezni.

A baleset nem zavartatta a szervezőket, igaz, egy autóval folytatódott a Model S-tárlat A baleset nem zavartatta a szervezőket, igaz, egy autóval folytatódott a Model S-tárlat

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!