Amíg mifelénk még mindig személyautóként próbálják eladni a C3 Picasso nevű egyterűt, Dél-Amerikában már egy ideje a szabadidő-autós megjelenést is kínáltak, a legújabb modellfrissítést követően pedig már csak ilyen formában lesz megvásárolható a Citroën Aircross.

Mivel az orr nagy része amúgy is műanyag, a lökhárító megváltoztatásával sikerült teljesen új arcot adni a típusnak, magasan lévő keskeny fényszórókkal és LED-es menetfénnyel. Az alapváltozathoz nem rendelhető a csomagtérfedélen kívül elhelyezett pótkerék, egyébként egységes a fekete műanyag védőburkolat és az emelt hasmagasság.

Két erőforrással kínálják az Aircross-t, az 1,5 literes nyolcszelepes blokk 93 lóerős, az 1,6 literes 16 szelepes 122 lóerős, mindkettő üzemeltethető benzinnel és alkohollal egyaránt, a teljesítményadatok utóbbi üzemanyagra vonatkoznak. A kézi kapcsolású váltó fokozatait megnyújtották, az automatikus váltó finomabban kapcsol, a felfüggesztés áthangolásakor az úthiba-elnyelő képességet javították.

A Citroën Aircrosshoz is rendelhető a 7 colos érintőképernyővel rendelkező fejegység, azonban ennél az autónál csak a szórakoztatóelektronikai funkciókat tudja, mert az autó elektromos rendszere még nem alkalmas a digitális vezérlésre. Az is fontos újdonság, hogy sok helyen PET-palackokból készített újrahasznosított műanyagokat használnak, de a csomagtérben lévő filc is növényi rostokból készül.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!