A második generációs Aygo kezdte a Toyotánál, és most a Yaris is átveszi a megjelenést meghatározó X motívumot. Ezt a megnövelt méretű alsó légbeömlővel és a fényszórókba is belenyúló hűtőrács segítségével hoznak össze a formatervezők, a középpontban természetesen a márkajelzés található.

Japánban színes belsővel is kérhető a Yaris ottani megfelelője, a Vitz Japánban színes belsővel is kérhető a Yaris ottani megfelelője, a Vitz

Oldalról nézve nagy újdonságot nem látunk, hátul újféle LED-es lámpát kap a hibrid változat – ezt valószínűleg az eddigihez hasonlóan majd egy-egy limitált széria erejéig átveszik majd a normál, benzin- és dízel változatok is. De nem csak az eddiginél bátrabb forma az újdonság, javított belső teret és áthangolt felfüggesztést is kap a kisautó.

A vásárlói visszajelzéseknek megfelelően javítottak a minőségérzeten, a felszereltségen és csendesebb lett az utastér, a futómű áthangolásával a kényelmet és a vezetési élményt is javították a gyár állítása szerint. A motorkínálatról egyelőre annyit árultak el, hogy az eddigihez hasonlóan 1,0 és 1,3 literes benzines, 1,4 literes dízel és HSD hibrid változatban lesz elérhető a megújult Yaris, azt nem mondták meg, hogy a két benzines az eddigi is használt motor, vagy netán megkapja a takarékosabb, új fejlesztésű erőforrásokat az európai gyártású modell.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!