A Mitsubishi legnagyobb problémája az Egyesült Államokban, hogy igazából csak a szabadidő-autók terén rendelkezik érdemi kínálattal, a Galant már elavult, és a Tokiói Autószalonon bemutatásra kerülő autók között se találunk normál személyautót.

Most pedig kiderült, miért csak a szabadidő-autókra koncentrálnak a Mitsubishi fejlesztőmérnökei, hiszen aláírták a Renault-Nissan konszernnel meglévő együttműködésük (kei-autók) kiszélesítéséről szóló megállapodást. Ennek értelmében hamarosan a Mitsubishi két új autót kap majd dél-koreai gyártásból, amelyek közül az első D-kategóriás, a második C-kategóriás lesz. Autóra fordítva mindezt az SM7-es és az SM5-ös Samsung (utóbbit nálunk korábban Renault Latitude-ként forgalmazták) átvételét jelenti. Ez logikus lépés, hiszen ugyanerre a műszaki alapra épül több, jelenleg is megvásárolható és népszerű Nissan-személyautó az Egyesült Államokban, tehát a szükséges műszaki módosítások már megvannak. A Renault-Nissan és a Mitsubishi együttműködése egyébként a jövőben még várhatóan bővülni fog, hiszen a két cég folyamatosan vizsgálja, mely modellek/technológiák átvétele lehet előnyös mindkét félnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!