Már egy ideje igen rosszul fut a szekere a Suzuki Motorsnak az Egyesült Államokban, a márkának egyszerűen nem volt elég új autója ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt a konkurenciával, és a valutaárfolyamok alakulása miatt (Japánban gyártott autók) nem tudott versenyképes árakat kialakítani. A dolgok egyszerűsítése érdekében csődvédelmet kért maga ellen az American Suzuki Motors.

Azért lépték ezt meg, hogy nyugodtan – perek indítása nélkül – végre tudják hajtani a vállalat átszervezését, mivel csak a személyautó értékesítéssel hagynak fel, a motorkerékpár-, quad- és Marine részlegek továbbra is működnek majd, mivel ezek nyereségesek. Az idei év január-októbere között a Suzuki 21 188 autót értékesített az Egyesült Államokban, ami az előző évihez képest 5 százalékos visszaesés – miközben a piac 14 százalékkal bővült. Az egy autóra eső költségek tehát egyre magasabbak, a kereskedőhálózat egyre ritkább, a döntéshozók szerint egyszerűen nem engedhették tovább fajulni a helyzetet. A már kereskedésekben lévő autókat még értékesítik, és természetesen a már eladott autókra érvényes garanciát teljesítik és az alkatrész-ellátást is biztosítják, de több új autót nem értékesítenek az Egyesült Államokban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!