Minimális mértékben alakítják át a Honda HR-V megjelenését a modellfrissítés során, az első lökhárítót és a hűtőrácsot cserélik le, illetve felár ellenében teljesen LED-es fényszóró is választható lesz. Ezen kívül három új karosszériaszín (Aurora Ametiszt metálbordó, Silver Mist zöld és ennek metál változata) jelenti a változást.

Az utastérben az új generációs fejegység említhető érdemi változásként, ez már Android Auto és Apple CarPlay csatlakozási lehetőséget is kínál. Alapfelszerelés lett a Honda Sensing vezetéstámogató rendszer, ami távolságtartó tempomatot, sávelhagyás-figyelést és ütközés előtti vészfékezés funkciót tud.

A technikában a korábbinál csendesebb benzinpumpa, a kisebb súrlódással dolgozó vezérműtengely jelenti a hardveres változást. A Japánban elérhető benzin-elektromos hibridnél áthangolták a gáz és a fékpedál (elektromos lassítás) működését a közvetlenebb reakciók érdekében. A választható összkerékhajtásnál a működés áthangolása az eddiginél biztosabb haladást tesz lehetővé havas körülmények között.