A BMW hamarosan érkező újdonságai mind nagyon fontosak a kínai piac számára, igaz, eltérő okok miatt. Az új X5-ösnél a méret a lényeg, no meg az, hogy Európából importált egzotikus luxusterepjáró – hiába lenne olcsóbb a helyi gyártású változat, abból nem vennének annyit.

A Mini márka szempontjából egyenesen létkérdés az új generáció érkezése, mivel az ottani fiatal vásárlóknak bizony szüksége van a négy utastér-ajtóra, és a harmadik generációs új-Miniből lesz ilyen is. Az ok prózai, a hét közben a városban dolgozó, jól kereső fiatalok hétvégente hazamennek a szüleikhez, és olyankor családosan használják az autót.

A BMW i3-as azért fontos a márkának, mivel egyre több nagyvárosban korlátozzák a kiadható rendszámtáblákat, amelyek alól mindenfelé felmentést kapnak az elektromos járművek vásárlói. A BMW lehet az első olyan prémiummárka, amely ilyen alternatívát kínál a vásárlóknak. Idén novemberben, a Guangzhoui Autószalonon leplezik majd le a kínai i3-ast, a világpremier a Frankfurti Autószalonon lesz, a Minivel együtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!