Németországban az autóknál is energiahatékonysági tanúsítvány segítségével állapíthatják meg a fogyasztók egy szempillantásra az autók gazdaságosságát. A Volkswagen most ezt a hivatalos címkét manipulálta.

A törvény szerint A+-tól G-ig terjed az osztályozás, ebbe a nyolc kategóriába kell besorolni az egyes autókat minden olyan helyen, ahol a fogyasztó találkozhat az eladásra szánt autóval – a kereskedésben, vagy akár a kínálatot ismertető weboldalakon. Utóbbinál, azaz a www.volkswagen.de weboldalon csalt a cég azzal, hogy egy nem létező H kategóriával bővítette ki a sort, ezáltal azt a látszatot keltve a fogyasztóban, hogy az autó nem a legrosszabb kategóriába tartozik, miközben a valóságban igen.

A Volkswagen egyszerű tévedésről beszél (egy grafikus magától talál ki egy új sort meg új színt egy táblázatba?), azt is bizonygatják, hogy nem szándékos volt a lista kibővítése, egyben elnézést kértek a vásárlóktól. A weboldalon eközben már csak szöveggel magyarázzák el az érdeklődőknek az energiahatékonysági-besorolást, ábra per pillanat nincs.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!