Úgy tűnik, valami porszem kerülhetett az egyébként nagyon jól működő gépezetbe a Volkswagen konszernnél, és a Párizsi Autószalonon nagy csinnadrattával prezentált három darab Golf GTI nem készült el időben. Legalábbis nem teljes mértékben.

Ahogy az a nagy autószalonok alkalmával lenni szokott, vannak olyan kíváncsi lelkek, akik nem csak a csillogó külsőre kíváncsiak, de amennyire csak lehet, szeretnének a lemezek alá is benézni. A legtöbb esetben ez egy futó pillantást jelent az autó alá, azonban a Golf GTI esetén ez is elég volt a lebukáshoz.

A fényképek alapján úgy tűnik, nem készültek el időben az ültetőrugókkal, márpedig ahhoz, hogy jól nézzen ki az autó, muszáj volt a talajhoz közelebb engedni a karosszériát. Úgy tűnik, csak akkor vették már észre a normál rugókat, amikor azok már az autó alatt voltak, ezért nem egyszerűen levágtak egy menetet belőlük – csak kiállítási tárgyakról van szó, ez a barbár futóműtuning nem okozott volna különösebb problémát -, hanem jó erős pántokkal húzták össze a csavarrugókat. Biztos abban bíztak, senki nem fogja észrevenni a csalást. Tévedtek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!