A Ford a 2015-ben piacra kerülő új generációs pickupját előlegezi meg az Atlas elevezésű tanulmánnyal, amely első ránézésre csak show tekintetében nyújt többet a jelenleginél.

Ezen nem kell csodálkozni, hiszen csak tovább folytatódik az egy ideje már elindult folyamat, amely szerint egy re inkább személyautósak lesznek a platós kisteherautók. Ennek megfelelően kapott kék hangulatvilágítást az utastér, a raktérben újfajta rögzítési pontokat alakítottak ki, és vannak a pakolást megkönnyítő, alaphelyzetben rejtett fellépők is a plató körül.

A hajtásláncról annyit mondanak további pontosítás nélkül, hogy egy következő generációs EcoBoost motor hajtja – se hengerszám, se teljesítmény nem ismert. Ellenben az aktív hűtőráccsal bátran kérkednek a mérnökök, utóbbi különlegessége, hogy a lamellák mozgatásához szükséges energiát lassításkor, fékenergia-visszatermeléssel nyerik, és azt egy dedikált akkumulátorban tárolják. Ide tartozik még az a légterelő, amely lefelé nyílik, és országúton csökkenti az autó alá jutó levegő mennyiségét.

A Ford Atlas ezen kívül megkapja a manapság megszokott extrákat, úgymint teljesen LED-es első-hátsó lámpák, madártávlati képet mutató kamerák (nem csak parkolásnál, terepjárásnál is hasznos), és egy olyan plató hátfal, amely fel tud emelkedni, hogy a tetőn és ezen megtámasztva extra hosszú tárgyakat is lehessen szállítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért