Amíg a Dodge Charger normál modellfrissítésénél hosszas közvélemény-kutatások illetve az aktuális divat alapján dolgoznak a tervezők, a Pursuit utónevű rendőrségi változatnál sokkal egyszerűbb dolga volt a szakembereknek.

A korábbi Charger Pursuit rendőrautókat rendszeresítő kapitányságokon, a jármű-fenntartással foglalkozó 22 szakembert kérdeztek meg arról, mit kellene javítani a konstrukción. Ez alapján kerül nagyobb féktárcsa előre új féknyergekkel és dedikált hűtőlevegő-csatornákkal. Ezen kívül a hátsókerékhajtású modelleknél keményebb szilenteket kapott az első felfüggesztés a tartósság javítása érdekében.

Ezen felül módosítottak azon az elektromos kábelezésen, amelynek segítségével a rendőrök munkavégzéséhez szükséges berendezéseket lehet bekötni, hogy könnyebb legyen a legújabb készülékek beszerelése, illetve a monitorral helyettesített műszeregység segítségével egyedileg konfigurálható, milyen információk jelenjenek meg a sofőr előtt – akár az utólagos készülékek is tudnak itt kommunikálni. A hajtáshoz nem nyúltak, a hatóságok ugyanazon erőforrásokat választhatják, mint a civil ügyfelek (3,6 literes, 292 lóerős V6-os és 370 lóerős, 5,7 literes V8-as). A Dodge Charger Pursuit csak nyolcfokozatú automatikus váltóval létezik, alapáron hátsókerékhajtású, a V8-as változat összkerékhajtással is kérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!