Az Utrechtben élő 45 éves Jeroen te Braak 7 éves kora óta vak, mégis, amikor bement a munkaügyi hivatalba, hogy állást keressen miután létszámleépítés miatt távoznia kellett előző munkahelyéről, a hivatal a következő három pozíciót jelölte meg neki: buszsofőr, légiforgalmi irányító, targoncakezelő.

A problémát az jelenti, hogy a nagy politikai korrektség jegyében a munkaügyi hivatal informatikai rendszere nem veszi figyelembe az álláskeresők pontos fogyatékosságát, csak magát a tényt, és mivel az említett három állás olyan, amelyet testi fogyatékossággal még el lehet végezni, a számítógép ezeket dobta ki a nem látó embernek. A munkaügyi szabályozás alapján most Jeroen te Braak kérhetné, hogy akkor az egyik pozícióba alkalmazzák őt, és ez ellen a munkáltató nem tehetne semmit; szerencsére erről lemondott főhősünk. Utrecht városa elnézést kér te Braak úrtól, és arra kérte, fáradjon be a hivatalba, és akkor személyesen egy alkalmazott segítségével próbálnak megoldást találni a helyzetére. Úgy tűnik, Karvai Sándor világrekordja nincs veszélyben…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!