A különleges autó, a LEGO elemekből álló Ferrari kollekcióval együtt a Shell, a Ferrari és a LEGO csoport első együttműködéséből született, és a Ferrari 150 Italia 2011 minden részletében hiteles mása, 215 000 darab LEGO kockából áll, és megépítése 810 teljes órába telt.

Az életnagyságú versenyautót Tóth Norbert, a kiváló magyar autóversenyző-tehetség, az idei Ferrari Challenge magyar résztvevője leplezte le Budapesten. A fővárosi bemutató az autó több mint egy hónapos hazai körútjának első állomása.

A turné állomásai:

Budapest (június 18-21.) – Aréna Pláza
Debrecen (június 23-25-) –Debrecen Pláza
Kaposvár (június 28-30.) – Kaposvár Pláza
Győr (július 2-4.) –  Győr Pláza
Szeged (július 6-8. – Szeged Pláza

A helyszínen számos szórakozási lehetőséggel várjuk a látogatókat, mint például gyorsasági vetélkedő, amely során Shell Ferrari LEGO modellautókat kell összerakni, gyereksarok és kvízjáték.

De nem csak az életnagyságú F1-es autóra terjed ki a Shell és a LEGO együttműködése, akik augusztus 4-ig legalább 20 liter Shell V-Power Nitro+ prémium üzemanyagot, vagy Shell FuelSave Euro 95-öt vagy Shell FuelSave Diesel üzemanyagot tankolnak, a Shell töltőállomáson kedvezményes áron vásárolhatják meg a hat, LEGO-ból készült Ferrari modellautót. Ezek a LEGO Csoport által valaha készített legkisebb, hátrahúzható játékba épített, mini-motorral rendelkeznek.

Ferrari F150° Italia
Scuderia Ferrari Truck
Ferrari 250GT Berlinetta passo corto (SWB)
Ferrari F40
Ferrari FXX
Ferrari 458 Italia

További információt a www.shell.hu weboldalon lehet találni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!