A Toyota bejelentette, hogy a TNGA padlólemezre épülő, jövő tavasszal érkező új generációs alsó-középkategóriás modellcsaládot világszerte egységesen Corolla néven mutatja majd be. A hosszú évek óta évről évre a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Corollának így Európában is ismét lesz ötajtós, lépcsőshátú/szedán és kombi változata. A Toyota úgy véli, hogy hatalmas lépést jelenthet a globális autópiac zöldülése tekintetében, hogy a világ legnépszerűbb modellje lesz az első olyan autó, amelyhez két legújabb generációs környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás is választható. A nagyközönség elsőként az idei Párizsi Autószalonon találkozhat majd a vadonatúj Corolla ötajtós és kombi változatával, míg a szedán változat még idén, egy későbbi autószalonon kerül leleplezésre.

„A TNGA tervezési filozófiája gyökeresen új megközelítést hoz a Toyotánál, a C-szegmensben. A Corolla által az évek során megteremtett ’Minőség, Tartósság és Megbízhatóság’ (QDR), mostantól látványos formatervvel, kifinomult belsővel, menetdinamikai élményekkel és erős, mégis takarékos hibrid hajtásláncokkal egészül ki.” – fogalmaz Dr. Johan van Zyl, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója. „Az új modellgeneráció bevezetésénél nem is adódhatna jobb alkalom arra, hogy újra visszatérjünk a Corolla névhez a kompakt ötajtós és kombi modelljeinken.” – teszi hozzá.

A Párizsi Autószalonon bemutatkozó vadonatúj Corolla ötajtós és kombi változata lesz az első olyan autó a világon, amely két legújabb generációs hibrid hajtáslánccal is választható: a 122 lóerős 1,8 literes változat a hibrid technológia hagyományos értékeit – a csekély üzemanyag-fogyasztást és komfortos, pihentető utazást – támogatja, míg a 180 lóerős, 2,0 literes változat ugyanezen erényeket fokozott motorteljesítménnyel és menetdinamikai képességekkel, és ennek megfelelő dinamikus, magával ragadó vezetési élménnyel egészíti ki. Ez hozzájárulhat az európai flottapiac teljes újra rajzolásához is, hiszen a vadonatúj Corolla a dízel hajtástól már eddig is tömegével elforduló flottavásárlók számára a környezetbarát és alacsony fenntartási költségeket kínáló hibrid elektromos hajtás eddig sosem látott széles választékát kínálja, mind a teljesítmény, mind a karosszériaváltozatok tekintetében.

„A vadonatúj Corolla érkezéséig a környezetbarát hibrid elektromos hajtás sikerének köszönhetően rendkívül népszerű jelenlegi középkategóriás ötajtós és kombi modellünk továbbra is az Auris nevet viseli majd. A jövő tavasztól három karosszéria változattal elérhető vadonatúj Corolla ugyanakkor nem csupán a legnépszerűbb Toyota lehet mind Európában, mind Magyarországon, de eséllyel pályázhat a legnagyobb darabszámban eladott középkategóriás autó címére is: a jelenlegi Corolla és az Auris összesített értékesítései már most a TOP3-ban vannak, a két új generációs környezetbarát hibrid hajtás révén pedig az új Corolla várhatóan még erősebb pozíciót szerez majd. Globális szinten pedig, ha a mostani Corolla eladásokhoz hozzáadjuk az Auris eladásokat, látható, hogy a vadonatúj Corolla minden valószínűség szerint további hosszú évekre bebiztosítja helyét a világ legnépszerűbb autójaként.” – avat be Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője. „A három karosszéria változat és a két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás révén a jövőre érkező vadonatúj Corolla egyébiránt kétségkívül a flottapiac meghatározó szereplője lehet, valós alternatívát kínálva a dízel autóikat lecserélni kívánó környezettudatos vállalatok számára egy valóban zöld autópark kialakítására.”