Kelet-Európában a Bridgestone Csoportnak 3 abroncsgyára van, beleértve két zöld mezős beruházást Poznańban és Stargard Szczeciński városában és egy Tatabányán. A japán abroncscég 2006-ban vásárolta meg a Bandagot, a világvezető abroncsfutózó céget. Ennek a márkának az újrafutózó üzeme nyílt meg Mezőszilason, az 5-Let Kft. segítségével.

Az újrafutózott gumik az új abroncsokhoz hasonló általános és futásteljesítményt biztosítanak a flottáknak – jelentősen olcsóbban. A futózás környezetvédelmi szempontból is kedvezőbb, akár 75 százalékkal kisebb az energia- és nyersanyag-felhasználás, mint egy új abroncs gyártása esetében, ráadásul csökken a hulladékabroncsok száma. A Bridgestone Csoport számára az egyik legfontosabb gazdálkodási szempont a cég környezetvédelmi tevékenységének, valamint környezetbarát termékeinek és ágazatainak fejlesztése. Ezért a Bridgestone nagymértékben támogatta a geotermikus energia használatát a futózó üzemben.

Az 5-Let Kft. elhivatott a környezetbarát energiafelhasználás terjesztésében, mely kitárta a kapukat Fehér András, a Bridgestone Magyarország Kft. teherabroncs üzletág vezetője irányába, hogy a gumiabroncs futózást és környezetbarát tevékenységet összekapcsolják. Az ötletet aztán a hivatalos tárgyalások követték. 2010 októberében a tárgyalások a végére értek és aláírták a szerződést a futózó üzem létrehozásáról valamint a futózó abroncsok hosszú távú termeléséről.