Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy csak Kecskeméten készül a Mercedes CLA kompakt négyajtós kupé, de lehet, hogy ez nem sokáig marad így. A német gyártó most vizsgálja a brazíliai gyár lehetőségét, ahol az A-osztály és a CLA készülhet majd.

Januárban, a Detroiti Autószalonon jelentette be Dieter Zetsche, hogy elindult az a négy hónapos  folyamat, amelynek végén meghozzák a döntést, hogy újra autókat készít-e Brazíliában. A dél-amerikai ország egyre fontosabb autópiac, a BMW hamarosan kezdi új, zöldmezős autógyárának építését, az Audi idén hozza meg a döntését a gyárépítésről. A Mercedes annyiból helyzeti előnyben van, hogy ha pozitív döntést hoznak, akkor akár fél éven belül meg tudják indítani a gyártást -a Renaultval való együttműködést és a helyi Nissan üzemet kihasználva készülhetnek az A-osztályok és CLA kupék. Nem teljes autógyártásról, hanem Európából, Raststattból és Kecskemétről szállított készletek összeszereléséről lenne szó, minimális helyi alkatrész hozzáadásával.

Az egyelőre csak Magyarországon gyártott Mercedes CLA első tévéreklámjából egy vágókép erejéig az is kiderül, hogy bizony az autó képes lehagyni a gyár tavalyi F1-es versenyautóját. Ami, valljuk be őszintén nem okozott túl nagy gondot a vetélytársaknak sem a pályákon…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!