A Factory Five nevű vállalkozás szinte mindennel foglalkozik, ami az autóátépítéshez köthető. Ennek megfelelően készítették el a 818 névre hallgató készletet, amelynek segítségével egy Subaru Imprezából – érdemes rögtön a WRX-ből kiindulni – középmotoros roadster varázsolható.

Még 2011-ben kezdődött az építőkészlet megalkotása egy tervezési pályázat kiírásával, amelyen aztán Nouphone Bansasi elképzelése lett a befutó. Az első példány tavaly készült el, és most lett bárki számára megvásárolható az építőkészlet.

A név onnan származik, hogy 818 kg a jármű tömege 2,5 literes, turbós boxermotorral szerelve. Az alap készlet 818 S névre hallgat, ezt való közúti használatra, ugyanis ebben vannak ülések és műszerfal is. A 818 R a versenyautókhoz szükséges, itt nincs ülés – a kedves ügyfél majd vesz bele homológ versenykagylót – vagy műszerfal, de van például megerősített bukókeret és alacsony szélvédő.

A Factory Five állítása szerint már egy alapvető autószerelési ismeretekkel rendelkező egyén is össze tudja építeni a készletet, ha van egy teljes Subaruja donornak. A készletben térváz, karosszériaelemek (anyagában színezett, nem igényel fényezést) és néhány olyan alkatrész található, amelyek segítségével a donor autó alkatrészei beépíthetőek. Bal- és jobbkormányos változatban is rendelhető a Factory Five 818-as kit, amelynek eredményeként – ha WRX-ből indulunk ki – egy, a 100 km/órás tempót kevesebb, mint 4 másodperc alatt elérő roadstert építhet magának bárki. Persze a forgalomba helyezés nem foglaltatik a vételárban…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!