A Reynolds Technology nevű, kerékpár-vázakat gyártó vállalkozás technológiájának segítségével sikerült 10 százalékkal csökkenteni a Caterham Seven acélcsőből készített térvázának a tömegét úgy, hogy közben a merevség nem csökkent.

A Reynolds Technology még 1897-ben szabadalmaztatta azt az eljárását, amivel a végeinél vastagabb falú acélcsöveket készít, elsősorban a kerékpárvázak tömegének csökkentése miatt, de a Caterham is ezt használja. Azért döntöttek e megoldás mellett, mert a különféle könnyűfém ötvözeteknél sokkal olcsóbb anyagból készül a könnyebb váz, amelynek a javítása is szélesebb körben végezhető el, ha arra kerül a sor.

A Computer Aided Engineering nevű cég készítette el a Reynolds Techbnology szakembereinek segítségével az új váz terveit, amely alapján aztán a Caterham szakemberei már el is készítették a prototípus-vázat. Ezt készre építik, majd tesztelni fogják, ezt követően pedig 1000-2000 fontos felár ellenében elérhetővé teszik majd a vásárlóknak egyszerű extraként – jelenleg úgy tűnik, az ügyfelek ötöde igényli ezt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!