A legújabb értesülések szerint a Saab márkát és annak trollhättani gyárát felvásárló kínai-svéd National Electric Vehicle Sweden elnevezésű társaság az eredeti terveivel ellentétben, miszerint 2014-ben kezdik el az utolsó Saab 9-3 alapjára épülő elektromos autó gyártását, már 2013-ban visszatérnek a piacra egy „hagyományos motorral hajtott” autóval.

Hivatalosan azzal indokolja a döntést Mikael Oestlund szóvivő, hogy szeretnék minél előbb újra elkezdeni a forgalmazást, nehogy az emberek megfeledkezzenek a márkáról. Egyelőre folynak a tárgyalások a beszállítókkal, hogy a tervezettnél egy évvel hamarabb elkezdjék az alkatrészek gyártását. Nem hivatalosan valószínűleg az lehet a dolog mögött, hogy megnézték, hogyan is állnak az akkumulátoros-elektromos autó értékesítések világszerte – elenyészőek a darabszámok. Azonban még benzin – és talán az európai pia számára dízel – motorral se lesz könnyű dolga a NEVS-nek, hiszen nem használhatják majd az eddigi logót, és az eltelt idő alatt a kereskedőhálózat is megszűnt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!