A BMW ConnectedDrive tőlünk nagyobb piacokon már évek óta hódít, a rendszer legújabb generációja már többet tud, és elméletileg semmi akadálya annak, hogy nálunk is használható legyen. Csak győzze a tulajdonos a költségeket.

Az új Professional navigációs rendszer teljesen új grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, amit nem feltétlenül kel használni, hiszen a Nuance Technologies Dragon rendszerét is beépítették a készülékbe. Ez – első körben – hét nyelven teszi lehetővé a hangvezérlést, de elméletileg semmi akadálya annak, hogy magyarul is megtanuljon kommunikálni. Különféle alkalmazásokkal lehet bővíteni majd a tudást (az Angry Birds például nem kapja meg a gyár jóváhagyását, mert elvonja a vezető figyelmét az útról), de a BMW Car Hotspot LTE segítségével nem csak a készülék fér hozzá az internethez, hanem az autóban (menet közben) vagy annak közvetlen közelében (parkolás) elhelyezett egyéb eszközök is. Ehhez csak egy LTE (4G) képes SIM-kártyát kell a megfelelő foglaltba helyezni. Ahol nem érhető el a 4G szolgáltatás, ott automatikusan a lassabb szabványra áll át az internet.

A másik újdonság az iDrive Touch vezérlő, amelynél a gomb tetején egy érintőfelület található, amelynek segítségével betűket tudunk írni ujjunkkal, de például a térképen is ennek segítségével tudunk mozogni. Elsőként, 2012 júliusában Kínában lesz elérhető ez az iDrive, de legkésőbb egy év múlva már világszerte simogathatják majd a tekerőjüket a BMW-sek. A Radio+ funkció lényege, hogy az a jelenlegi analóg adást úgy jeleníti meg az RDS információk csatolásával, mintha már a digitálisan sugárzott adást hallgatná az ember; a tényleges digitális átállást már észre se fogják venni a BMW-tulajok. A BMW Connected Drive folyamatosan kerül bevezetésre az autókban, de régiónként is eltérő az egyes készülékek/funkciók megjelenése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!