Magyarországon akkor szereztek az emberek tudomást a BAC Mono elnevezésű egyszemélyes sportkocsiról, amikor egy példány – biztosítási fedezet nélkül – karambolt okozott Budapesten. A gyár ennél kicsit pozitívabb hírverésre vágyik, ezért most igen különleges változatot mutattak be, a Marine Edition különlegessége, hogy azt kifejezetten luxusjachtok tulajdonosainak készítik.

Első és legfontosabb újdonság az ülés mögött elhelyezett emelési pont, ahová csatlakozva egyensúlyban van az autó, tehát könnyedén lehet daruval a hajó fedélzetére emelni. Ennek megkönnyítésére rögtön karbonból sütött darukart is adnak az autóhoz, amely könnyedén beépíthető a hajókba. Vannak olyan rögzítőgyűrűk is a vázon, amelyek segítségével a helikopter-leszállóhoz lehet biztosan rögzíteni a BAC Mono-t.

Az autón egyéb változást jelent a módosított korrózióvédelem, az erősen sós klímának megfelelően módosították a felületkezelést, de adnak olyan sátrat is, amely hőmérséklet- és páratartalom szabályzóval is rendelkezik. A 2016-os modellévű BAC Mono Marine Edition ára az itt felsorolt kiegészítőkkel együtt 215 millió Ft, az autó műszaki tartalmán – 2,5 literes, 305 lóerős Cosworth négyhengeres szívómotor – nem változtatnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!