Az eredeti hírekkel ellentétben nem 20 millió font értékű, gyári Aston Martin BDR1-es versenyautó tört össze a Castle Combe pályán megrendezett Autumn Classic idei versenyén, az Adrian Beecroft tulajdonában lévő autó egy korabeli DBR3-asból épített utánzat – ez annyit jelent, hogy nem 8,5 milliárd Ft, hanem „csak” 1,7 milliárd Ft az értéke. Szóval ezt az autót sikerült összetörni egy versenybalesetben.

A verseny során egy Austin-Healey kicsúszott a pályáról és lefulladt, abban a kanyarban sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben. Miután már több körön keresztül ez volt a helyzet, egy Jaguar megpördült a kanyarban. Az Aston Martin DBR1-utánzat sofőrje megpróbálta elkerülni ezt az autót, ekkor egy Healey versenyautó hátulról nekiütközött, és megpördült. Ekkor jött egy másik Jaguar, amelynek sofőrje a Healey versenyautót hátulról meglökve azt az Aston Martin DBR1 orrának lökte.

A legszebb az egészben, hogy az egész balesetet kiváltó 68-as rajtszámú Jaguar egy karcolással megúszta a dolgot. Senkinek nem lett baja a balesetben, csak anyagi kár keletkezett – az Aston Martin helyreállítása a becslések szerint meghaladja majd a félmillió fontot, és a Healey és a Jaguar versenyautóra is több százezer fontot kell majd költeni. A futamot a balesetet követően, a 12 körben leintették.

Jellemző a britek hozzáállására, hogy a versenypálya PR-felelőse azt nyilatkozta az eset után, hogy: „Versenyzésre építették az Aston Martint, ugyanekkora tragédia lenne, ha az egy múzeumban porosodva töltené a napjait. A kárt meg lehet javítani, és helyre is fogják állítani az autót. Az a lényeg, hogy senki nem sérült meg a balesetben.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!