Azzal a problémával találta magát szembe az önvezető autóit újabban Boston utcáin tesztelő nuTonomy nevű startup, hogy az élőlények nem úgy viselkednek a gyakorlatban, ahogy azt a programozók a számítógépük képernyői előtt ülve elképzelték. Szingapúr városában indította el a tesztprogramját a cég, ott gond nélkül zajlik a próbaüzem, ezzel szemben az észak-amerikai városban komoly gondot okoz a vezérlőelektronikának a sirályok felismerése.
nutonomy2
Könnyen felismeri a madarat a gép, lassít, megvárja, amíg az elrepül és folytatja útját, de mivel Boston utcáin csapatosan is előfordulnak a sirályok, a gép nem tudja azonosítani az élőlényt, így teljesen megáll. Ilyenkor a volán mögött ülő ember veszi át az irányítást, a számítógép azt követően veszi át újra az vezetést, hogy a madarak elrepülnek az útjából. A csoportosan felbukkanó sirályok felismerésére még készítik az algoritmust, de az biztos, hogy sokkal nehezebb lesz meghatározni azt, mint a korábban Szingapúrban szintén nem tapasztalt fekvőbicikliket, amelyek eleinte szintén lefagyást okoztak a robotautónak, aki nem tudott mit kezdeni a gyalogosnál nagyobb tempóval haladó fekvő emberrel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!