Az első híradások még arról szóltak, hogy Mike Watts a szegény emberek mellé állt, amikor megépítette barátjának szántóföldjén azt az elkerülő utat, ami 16 km-rel rövidítette le a közútkezelő által kijelölt kerülőút hosszát, de kiderült az igazi mozgatóerő. A felesége állandóan nyaggatta, hogy sokkal hosszabb lett az ingázása, és hogy béke legyen otthon, inkább belevágott a nagy vállalkozásba.

Az üzletember saját vagyonából 325 000 fontot (125,5 millió Ft) költött a pár száz méteres murvás út megépítésére, és most már biztos, hogy 15 000 font (5,8 millió Ft) veszteséggel zárul a kaland. A helyi önkormányzat mindenhol megpróbált keresztbe tenni Watts úr vállalkozásának, ezen felül képesek voltak felhajtani 660 000 font (254,8 millió Ft) állami pénzt, hogy felgyorsítsák az útépítést, nehogy bejöjjön a vállalkozó üzleti terve. A földcsuszamlásban megsérült útszakaszt a tervezett február helyett már most novemberben átadják a forgalomnak, így jelentősen lerövidül a bevételi időszak. Érdemes megjegyezni, hogy mindössze annyi történt, hogy a föld tulajdonosa egyébként is engedte ismerőseit, hogy használják a területén átvezető földutat, Watts úr épp csak annyit tett, hogy lekövezte azt, a befolyó pénz nullszaldóssá tette volna a vállalkozást, azaz az alkalmazottak bérén felül az építési-, földhasználati-, és helyreállítási költségeket fedezte volna.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!