Nemrég már közölt pár álcázott fényképet a Porsche a 911 GT3-ról, a hivatalos bemutatóra még mindig várnunk kell egy keveset, de addig is itt van néhány fénykép a 911 GT3 Cup új generációjáról. Fontos autóról van szó, hiszen ebből a versenyautóból 1990-es bemutatása óta 4251 példányt értékesítettek; csak az elődből 1410 darabot.

A fejlesztés 2018 közepén indult azzal, hogy a gyári emberek világszerte érdeklődtek a csapatoknál és a versenyzőknél, hogy mivel elégedettek, illetve milyen téren várnak javulást az új modelltől. Egy évvel és több száz új alkatrész kifejlesztésével később elkészült az első prototípus, a TC01 (Test Car 01) összerakása 10 napig tartott. Az első autót a gyári szélcsatornába küldték, a második ezzel párhuzamosan a weissachi fejlesztőközpont pályáján körözött. Eredetileg csak pár km volt betervezve, amiből aztán 30 gyors kör lett, ezt követően indult egy európai körút, többek között a Lausitzring és a Monza versenypályán is kipróbálták az új autót.

2020 közepén, több ezer versenykilométer után nyugdíjazták a TC01-es prototípust, ekkor készült az első előszériás példány, amely már a zuffenhauseni gyár szerelőszalagjáról gördült le, amivel hosszú távú versenyeket szimuláltak. A köridők alapján jelentősen gyorsabb lesz a hatodik generációnál az új modell, a motor, a felfüggesztés, az aerodinamika, a fékek és az ergonómia is fejlődik.

2020. októberében az oscherslebeni pályán került sor a második előszériás autóval egy teljes versenyhétvége szimulációjára, ahol már provokált hibákat és sérüléseket is meg kellett oldania a csapatnak.