Oroszországban nincs az átlagnál több baleset vagy idióta autóvezető, épp csak több kamera van az utakon, amelyek segítségével értesülünk a történésekről. Vegyük csak az alábbi rövidfilmet, ami a floridai Sanford közelében készült.

Nem az a lényeg, hogy a 10. másodperc magasságában egy pillepalackot felkap a menetszél egy pickup platójáról és áthajt rajta a kamerás autó. Rögtön ezt követően kell nézni a belső sávban érkező személyautókat. Az elöl haladó fekete szedán sofőrje a legbelső sávból kivág a lehajtóra, szerencsére senki nincs az útjában. Ez még hagyján, de a szürke autó is követi, csak épp akkora fáziskéséssel, hogy már a lehajtót védő műanyag terelőelemek mellé érkezik meg a három sáv egyszerre történő váltásával. Azonban csak egy pillanatra gondolkodik el, és átvág az akadályon – a műanyag elemek meg repülnek mindenfelé, veszélyeztetve a többi közlekedőt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!