Egyelőre még csak álcázva debütál az új BMW X3-as szabadidő-autó, de ennek ellenére a forma legnagyobb újdonsága már így is tisztán kivehető: az eddiginél sokkal nagyobb méretű veséket visel az orrán. A jövőben az újonnan bemutatott BMW SUV-k is mind ilyet kapnak majd.

Talán azért adta közre a hivatalos kémfotókat és kémvideót a gyár, mert újabban csend lett az X3-as körül, az utóbbi időben inkább a 6-ost váltó új 8-as sorozat és nagyobb-később érkező X5/X7 modellek voltak a kémfotókon, márpedig a sorban következő újdonságuk a középső szabadidő-autó sorozat lesz. Az igazi kémfotókhoz hasonlóan Arjeplog környékén készültek ezek a fotók, az autógyártók itt végzik a téli körülmények közötti tesztelést az állandó hideg és hó miatt.

Az X3-as újdonsága az orr mellett még az lesz, hogy a márka új CLAR építőkészletét használja, amelynek köszönhetően úgy egy mázsával lesz könnyebb elődjénél. A többi új BMW-hez hasonlóan ebből is lesz majd hálózatról tölthető hibrid, ami a zöld rendszám használatára jogosult lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!